Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mr. Big x Meesterweek

14 december 2020 @ 15:00 - 17:00

Gratis

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Heb jij aflevering 1 en 2 van The Confession Tapes op Netflix al gezien? In deze afleveringen wordt een uit Canada voortkomende opsporingsmethode uitgelicht, genaamd Mr. Big.

Wat was er aan de hand? Het draait allemaal om een uit Canada voortkomende opsporingsmethode genaamd Mr. Big. In het algemeen gezegd gaat dit als volgt. Een undercoveragent gaat zijn best doen om een vertrouwensband op te bouwen met een verdachte. Opsporingsinstanties hebben de verdachte dan vaak al op het oog, maar ze kunnen geen zaak tegen hem maken. Het draait hierbij dikwijls om “cold case” zaken. De hele operatie staat in het teken van het bemachtigen van een bekentenis van de verdachte. Dit gebeurt dan door een nep-criminele organisatie op te zetten, waarin de verdachte wordt betrokken.

De hele operatie duurt enkele maanden. De wettelijke grondslag voor de operatie is artikel 126j Sv. De vraag die op dit moment voorligt bij de Hoge Raad en waarover de advocaat-generaal geconcludeerd heeft, is of dit artikel een voldoende grondslag biedt voor een dergelijke operatie.

Op maandag 14 december zal de Mr. Big methode worden toegelicht door Michiel Schimmel, advocaat bij Hamer Advocaten. Aan de hand van zijn ervaringen, visie en voorbeelden uit de praktijk zal hij deze discutabele opsporingsmethode tijdens de Masterclass toelichten.

Mocht je nog vragen hebben, mail dan vooral naar info@meesterweek.nl!

Gegevens

Datum:
14 december 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom