Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Propedeusedag – Tax or Law? Bring it on!

16 februari

Alle eerstejaars opgelet: speciaal voor jullie wordt de Propedeusedag dit jaar dubbel zo groot!

We hebben ervoor gekozen om twee tracks te organiseren: een track ‘Law’ en een track ‘Tax’. Dit betekent dat er op een dag tegelijkertijd twee verschillende routes te belopen zijn.

Dit is dé kans voor de twijfelende student om erachter te komen wat nu echt bij je past: rechtsgeleerdheid of het fiscale recht. Voor de studenten die hun studierichting wel al zeker weten is dit de uitgelezen kans om kennis te maken met de praktijk.

De ‘Law track’ gaat in de ochtend (digitaal) op bezoek bij de Rechtbank Rotterdam en in de middag bij CEES Advocaten. Bij de Rechtbank ben je in het gezelschap van verschillende rechters en de andere spelers in de rechtszaal. Ook krijg je de kans om te pleiten en een casus uit te werken. Bij het advocatenkantoor CEES zal je actief aan de slag gaan met een casus en leer je het kantoor beter kennen. Hierna zal CEES afsluiten met een borrel; de ideale kans om in contact te komen met de advocaten en medewerkers, waar  je alle spannende verhalen uit de praktijk zal horen en al je vragen kan stellen.

De ‘Tax track’ wordt afgetrapt door de Belastingdienst en in de middag gaan wij (digitaal) op bezoek bij Loyens en Loeff. De Belastingdienst zal jullie een indruk geven van hoe een dag eruit ziet als jonge jurist bij de Belastingdienst en dat het meer is dan alleen maar de (belasting)wet lezen en toepassen. Loyens en Loeff is een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren in Nederland. Zij zullen onder andere een quiz organiseren om jouw fiscale kennis te testen. Deze track zal worden afgesloten met een royale bierproeverij!

Dus, ben jij een eerstejaarsstudent? Dan is dit dé kans om kennis te maken met advocatenkantoren, instanties en de Meesterweek!

Tot dinsdag 16 februari 2021 op de Propedeusedag – Track 1: Law!

Let op: Het is niet mogelijk om je voor beide tracks in te schrijven!

Let op: Dit evenement is enkel bedoeld voor eerstejaarsstudenten!

Gegevens

Datum:
16 februari
Evenement Categorie: