Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Strafrechtdag – Meet (y)our partners in crime

17 februari

Het strafrecht is misschien wel het bekendste rechtsgebied onder de studenten en ook het rechtsgebied dat het meest tot de verbeelding spreekt. Omdat het strafrecht niet zo simpel is als het lijkt en omdat je hier verschillende richtingen mee op kan, hebben we dit jaar voor het eerst twee tracks tijdens de Strafrechtdag! Dit betekent dat er op een dag twee verschillende routes te volgen zijn: de traditionele en de financiële route. De traditionele strafzaken staan namelijk voortdurend in de schijnwerpers van de maatschappij, maar het financiële strafrecht blijft vaak nog onderbelicht.

Tijdens de traditionele track in de ochtend zal Officier van Justitie Karin Janssen je meenemen in die tak van het strafrecht. Zij heeft gewerkt aan onder andere de Valkenburgse zedenzaak, de Bende van Venlo en de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. Met wat voor kwesties krijgt zij verder te maken? Hoe ziet een dag als Officier er uit? Karin Janssen vertelt je hier alles over. In de middag wordt er een (digitaal) bezoek gebracht aan Freeke Monster Advocaten. Zij zullen de ethische kant van het strafrecht behandelen en bespreken hoe zij hier in de praktijk mee omgaan. Hoe staan zij hun cliënten bij als de ethiek een steeds grotere rol gaat spelen? Deze dag wordt niet alleen afgesloten met een gezamenlijke borrel, maar óók met een leuk en spannend spel waarbij een mogelijkheid zal zijn om vragen te stellen over onder andere de strafrechtelijke praktijk.

Mocht je juist geïnteresseerd zijn in de financiële kant van het strafrecht, dan is de financiële track de uitgelezen kans om kennis te maken met de economische praktijk! In de ochtend zal er een (digitaal) bezoek gebracht worden aan Advocatenkantoor Sjöcrona van Stigt en in de middag aan Libertas Advocaten. Bij Sjöcrona van Stigt ga je aan de slag met een casus over het financiële  strafrecht. Libertas zet je daarna aan het denken over verschillende financieel strafrechtelijke vraagstukken waar ruimte zal zijn voor discussie.

Daarnaast zal er een klein stuk bestuursrecht aan bod komen in combinatie met het financieel strafrecht. Super divers dus! Er wordt afgesloten met een wijnproeverij om onder het genot van een goed glas wijn alle vragen te stellen die jij hebt voor deze kantoren.

Zien we jou woensdag 17 februari 2021 op de Traditionele Strafrechtdag? Schrijf je dan nu in!

Gegevens

Datum:
17 februari
Evenement Categorie: