Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vastgoedrechtdag, get “real”-estate

15 februari

Voor het eerst in de geschiedenis van de Meesterweek organiseren we een dag in het teken van het vastgoedrecht. Dit kan nog een beetje onbekend in de oren klinken en dat is ook begrijpelijk, want er bestaat geen vak ‘Vastgoedrecht’ tijdens de studie. Het Vastgoedrecht is een heel uitgebreid rechtsgebied, wat zowel het publiek- als het privaatrecht omvat. Zo zal je bij de publiekrechtelijke kant het bestuurs- en aanbestedingsrecht tegenkomen en in het privaatrecht kom je het contracten-, goederen- en burgerlijk procesrecht tegen. Super divers en interessant, dus daarom een perfecte uitlichting van een voor ons nog onbekend rechtsgebied!

Met deze beschrijving zijn we er natuurlijk niet, het vastgoedrecht is veelomvattend en de mogelijkheden zijn onbeperkt. Daarom leggen we jou alles uit over het vastgoedrecht tijdens deze themadag.

Op deze dag zal je in de ochtend (digitaal) langsgaan bij Ploum, waar het vastgoedrecht onderdeel van hun full service-praktijk is. In de middag brengen we een digitaal bezoek aan Straatman Koster Advocaten, een echt niche kantoor dat is gespecialiseerd in het vastgoedrecht. Beide kantoren zijn van Rotterdamse origine. Hier zal je aan de hand van een interactieve casus met de bovengenoemde rechtsgebieden aan de slag gaan. Op deze manier zullen we je verwelkomen in de magische wereld van het vastgoedrecht.

Naast het informatieve programma zullen we je trakteren op een lekkere lunch en een te gekke borrel. Tijdens de lunch krijg je de keuze uit speciale belegde broodjes die jullie thuis zullen ontvangen. Tijdens de borrel zullen we de eerste dag van de Meesterweek feestelijk aftrappen met een Champagne proeverij. Houd je voordeur in de gaten, want deze pakketjes worden persoonlijk door ons overhandigd.

We hopen je te zien tijdens onze eerste Vastgoedrechtdag op 15 februari 2021. See you soon!

Gegevens

Datum:
15 februari
Evenement Categorie: