Gezondheidsrechtdag – Your health in perspective

Het gezondheidsrecht is een enorm relevant en actueel rechtsgebied. Daarom introduceren wij dit jaar de Gezondheidsrechtdag! Binnen het gezondheidsrecht krijg je veel te maken met nieuwe wetgeving door de constante veranderingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is het gezondheidsrecht een bijzonder breed rechtsgebied. Zo kun je denken aan ondernemingsrecht in de zorg, maar ook aan ethiek, dwangzorg en aansprakelijkheidskwesties. Het gezondheidsrecht bevat daarom aspecten van veel verschillende rechtsgebieden. De verschillende kanten van het gezondheidsrecht zullen deze dag dan ook zeker naar voren komen!

Op deze dag gaan we ‘s ochtends langs bij Van Benthem & Keulen. Dit is een full-service advocatenkantoor met bijna 100 juridische professionals. Zij staan verschillende grote zorginstellingen bij en adviseren hen over allerlei gezondheidsrechtelijke kwesties. Van Benthem & Keulen heeft naast een enorme hoeveelheid kennis, ook erg veel ervaring op het gebied van recht en gezondheidszorg. Tijdens deze ochtend kom je meer te weten over hoe een gezondheidsrechtadvocaat te werk gaat. Na een interessant programma leren we de medewerkers van Van Benthem & Keulen beter kennen tijdens een lekkere lunch.

Met het gezondheidsrecht kun je echter veel meer kanten op dan alleen de advocatuur. Daarom gaan we in de middag langs bij het Erasmus MC! Hier nemen we een kijkje in de gang van zaken op de juridische afdeling van het ziekenhuis. Een ziekenhuis krijgt immers te maken met een breed scala van juridische kwesties. Tijdens deze middag bekijken we deze vraagstukken vanuit de zorgaanbieder, die dicht bij de patiënt staat. Dit dagdeel sluiten we af met een gezellige borrel.

Zien we jou donderdag 19 januari 2023 op de Gezondheidsrechtdag? Tot dan!

Gezondheidsrechtdag 2023 reservelijst

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*