Milieurechtdag – Protect your planet

De tweede week van themadagen zullen we aftrappen met wederom een gloednieuwe dag: de Milieurechtdag. Milieubescherming is een opkomend en actueel thema. Daarnaast prioriteren steeds meer studenten bescherming van de leefomgeving. Op deze dag hopen wij jullie een beter beeld te geven van de uiting van het milieurecht in de juridische praktijk. 

Milieubescherming is oorspronkelijk verankerd in de Grondwet en is mettertijd nader uitgewerkt in diverse wetgeving. Dit functionele rechtsgebied heeft raakvlakken met het privaat-, straf- en staats- en bestuursrecht. Wegens de vele invloeden vanuit internationale en Europese regelgeving op het vlak van milieubescherming, is het milieurecht constant in ontwikkeling. 

In de ochtend zullen wij een bezoek brengen aan Allen & Overy. Allen & Overy heeft als een van de eerste grote advocatenkantoren een wereldwijde praktijk op het gebied van milieurecht ontwikkeld. Het leerzame programma zullen wij afsluiten met een lunch.

In de middag zullen wij een bezoek brengen aan Van der Feltz Advocaten. Van der Feltz Advocaten beheerst het milieurecht zowel vanuit het perspectief van de fabriek als de toezichthoudende overheid. Aan het einde van de dag zullen wij onder het genot van een drankje de medewerkers van Van der Feltz beter leren kennen. 

We hopen je te zien tijdens onze Milieurechtdag op maandag 24 januari 2022. Tot dan!

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.