Staats- en bestuursrechtdag – It’s all about fundamentals

Het staats- en bestuursrecht komt overal in de samenleving terug. Het staats- en bestuursrecht heeft een invloed gehad op de meeste dagelijkse dingen, overal waar je kijkt zie je dit terug! Veel actuele vraagstukken houden verband hiermee. Denk bijvoorbeeld aan de coronacrisis, de milieucrisis en immigratie. Dit jaar organiseert de Meesterweek voor het eerst een Den Haag dag! In Den Haag vindt de meeste politieke actie plaats. Hierdoor krijgen de deelnemende studenten de uitgelezen kans om kennis te maken met het staats- en bestuursrecht in de praktijk. Tijdens deze editie van de Meesterweek gaan we langs bij Pels Rijcken en de Raad van State.

In de ochtend gaan we langs bij de Raad van State. De Raad van State heeft in het Nederlandse rechtsbestel meerdere functies. De Afdeling advisering adviseert de Nederlandse wetgever over wetsvoorstellen. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter in Nederland en doet uitspraken in geschillen tussen de overheid en burger.

In de middag wordt de dag vervolgd bij Pels Rijcken. Pels Rijcken is al sinds 1879 landsadvocaat en vertegenwoordigd de Nederlandse staat in vele procedures. Het kantoor behoort tot de top advocatenkantoren in Nederland en heeft 350 werknemers. Pels Rijcken onderscheidt zich van anderen doordat zij zich erg bewust moeten zijn van de bijzondere bestuurlijke en politieke context waar de Rijksoverheid in opereert.

Tijdens deze dag word je ondergedompeld in het dynamische staats- en bestuursrecht en leer je dit rechtsgebied vanuit zowel de rechterlijke macht als de advocatuur kennen!

We hopen je te zien tijdens de Staats- en bestuursrechtdag op woensdag 18 januari 2023. Tot dan!

Staats- en bestuursrechtdag 2023 reservelijst

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*