Themadagen

De traditionele themadagen van de Meesterweek vormen de basis van de Meesterweek, waarbij de focus elke dag wordt gelegd op een ander specifiek rechtsgebied. Door een bezoek te brengen aan advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in een specifiek rechtsgebied, krijgen studenten een zo volledig mogelijke kijk op de praktijk. Themadagen die jaarlijks voorbij komen zijn bijvoorbeeld de ‘Pleit- en mediationdag’, ‘Strafrechtdag’, ‘Ondernemingsrechtdag’ en ‘Handelsrechtdag’.

Sinds de 30e editie organiseren wij ook verschillende ‘tracks’. Studenten kunnen dan tijdens een themadag kiezen tussen een bezoek aan verschillende kantoren die elk gespecialiseerd zijn in een bepaalde tak van het recht. Op deze manier krijgen studenten de mogelijkheid kantoren met elkaar te vergelijken en zo een kantoor te vinden wat het beste bij hen past. Ook aankomend jaar bieden we dergelijke tracks aan!

Benieuwd naar de themadagen of in een samenwerking met de Meesterweek? Mail dan naar info@meesterweek.nl!

Openingscongres – The Ploum Talkshow

Dit jaar is het openingscongres in een ander jasje gehesen dan normaal. Zo organiseren wij namelijk The Ploum Talkshow. In plaats van op een fysiek congres, zullen onze sprekers jullie vanuit een studio in Amsterdam te woord staan. Via een livestream op YouTube zal ons openingscongres voor iedereen te volgen zijn. Er kunnen zelfs vragen worden gesteld en er is de mogelijkheid om ‘in-te-zoomen’, zodat je als publiek kan schitteren naast onze geweldige sprekers!

Vastgoedrechtdag – Get “real”-estate

Voor het eerst in de geschiedenis van de Meesterweek organiseren we een dag in het teken van het vastgoedrecht. Dit kan nog een beetje onbekend in de oren klinken en dat is ook begrijpelijk, want er bestaat geen vak ‘Vastgoedrecht’ tijdens de studie. Het vastgoedrecht is een heel uitgebreid rechtsgebied, wat zowel het publiek- als het privaatrecht omvat. Zo zal je bij de publiekrechtelijke kant het bestuurs- en aanbestedingsrecht tegenkomen en in het privaatrecht kom je het contracten-, goederen- en burgerlijk procesrecht tegen. Super divers en interessant, dus daarom een perfecte uitlichting van een voor ons nog onbekend rechtsgebied! 

Pleit- en Mediationdag – You decide what’s next!

Heb jij er altijd al van gedroomd om goed te leren pleiten en je mannetje (of vrouwtje) in de rechtszaal te staan, dan is dit jouw kans! Op de Pleit- en Mediationdag zul je namelijk met deze skills aan de slag gaan bij verschillende soorten kantoren. Elk deelnemend kantoor heeft een bepaalde specialisatie en zal jou in de wereld van dat rechtsgebied meenemen en wijs maken. 

Propedeusedag – Tax or Law? Bring it on!

Alle eerstejaars opgelet: speciaal voor jullie wordt de Propedeusedag dit jaar dubbel zo groot! 

We hebben ervoor gekozen om twee tracks te organiseren: een track ‘Law’ en een track ‘Tax’. Dit betekent dat er op één dag tegelijkertijd twee verschillende routes te belopen zijn. 

Strafrechtdag – Meet (y)our partners in crime

Het strafrecht is misschien wel het bekendste rechtsgebied onder de studenten en ook het rechtsgebied dat het meest tot de verbeelding spreekt. Omdat het strafrecht niet zo simpel is als het lijkt en je hier verschillende richtingen mee op kan, hebben we dit jaar voor het eerst twee tracks tijdens de Strafrechtdag! Dit betekent dat er op één dag twee verschillende routes te volgen zijn: de traditionele en de financiële route.

Techdag – Let’s get digital!

In een innoverende en digitale wereld kan een Techdag niet ontbreken. We leven in een wereld die steeds digitaler wordt en waar veel gebruik wordt gemaakt van big data en algoritmes om tot beslissingen te komen. Dit brengt veel juridische vraagstukken met zich mee waar legal tech kantoren in gespecialiseerd zijn.

IE-rechtdag – Protect what’s yours!

Wat gebeurt er als je logo wordt gebruikt door een ander of als je bedrijfsnaam wordt overgenomen? Hoe zorg je ervoor dat jij de door jou gemaakte ontwerpen, muziek of teksten beschermt? Dit zijn vragen die terugkomen op de IE-recht dag. 

Late night sport by Houthoff

Met oog op de avondklok is de fysieke en mentale gesteldheid van jongeren erg belangrijk en is de toegevoegde waarde van een avondje gezellig sporten des te groter. Dit jaar zal er een unieke avond worden georganiseerd waarop wij lekker de handen uit de mouwen steken. Er zal een leuke digitale bootcamp/workout worden georganiseerd door Houthoff.

International day – Get connected, operate everywhere!

Has it always been your dream to discover the world while working? Then this day will be perfect for you! This year, for the first time in history, we will organise an International Day. During this day you will discover your options abroad, what it is like to work with firms all around the world, and you will get an introduction to international law. 

De Proeverij – Taste what’s next!

Eerste- en tweedejaarsstudenten opgelet! De Recruitmentdag is de mogelijkheid voor de derdejaarsstudenten en de masterstudenten om in direct contact te komen met kantoren. Om je hier al op voor te bereiden, organiseren we dit jaar de Proeverij voor eerste- en tweedejaarsstudenten. 

Handelsrechtdag – By sea, by air, by road: What’s Next?

Houd jij ervan om je handen uit de mouwen te steken en kan je tegen een stootje? Dan is de zogenaamde ‘natte praktijk’ zeker geschikt voor jou! In het handelsrecht gaat het veelal om grote bedragen en grote bedrijven waarbij er van alles misgaat en er super snel gehandeld moet worden. De Handelsrechtdag is een uitdagende themadag die erg internationaal georiënteerd is. Je zal leren hoe het is om over de grenzen van het Nederlandse recht heen te kijken. 

Staats- en bestuursrechtdag – Administer the rule of law!

Het Staats- en Bestuursrecht is een rechtsgebied dat je – zonder het door te hebben – elke dag tegen komt. Vrijwel alle actuele en maatschappelijke vraagstukken van 2020 en 2021 houden verband met het staats- en bestuursrecht.

Ondernemingsrechtdag – Will this be your next undertaking?

Als echte Rotterdammer zit het ondernemen in hart en nieren, daarom kan een Ondernemingsrechtdag tijdens de Meesterweek niet ontbreken! Ben jij altijd al benieuwd geweest naar de juridische positie van grote bedrijven en heb je altijd al een ster willen worden in onderhandelen en deals sluiten? Handen uit de mouwen en meld je  aan voor de Ondernemingsrechtdag! Dit jaar bieden wij jullie tijdens deze themadag twee zogeheten tracks aan: de litigation track en de corporate track. 

Financiële dag – Welcome to the world of money!

Ben jij van alle markten thuis en geïnteresseerd in zowel financieel als fiscaal gebied? Meld je dan aan voor de Financiële dag. In de ochtend zul je op bezoek gaan bij de Rabobank en van alles te horen over het leven als bedrijfsjurist en de mogelijkheden buiten de advocatuur. Zij zullen je voorstellen aan een van hun belangrijkste cliënten op de Zuidas en je van voor tot achter meenemen in deze samenwerking.