Frequently Asked Questions

De Meesterweek is het grootste juridische studentencongres van de Benelux. Door middel van themadagen en de Recruitmentdag willen wij studenten in contact brengen met advocatenkantoren, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. De themadagen bestaan uit twee dagdelen waarbij de studenten langsgaan bij verschillende partijen. De studenten zullen kennismaken met het desbetreffende rechtsgebied. De Meesterweek wordt afgesloten met de Recruitmentdag. Gedurende deze dag zullen workshops, persoonlijke gesprekken en netwerkmomenten plaatsvinden. De dag wordt afgesloten met een diner.

Ja, voor de eerstejaarsstudenten organiseren wij de Propedeusedag. Zij kunnen daarnaast aanwezig zijn bij het Openingscongres en het Eindfeest. De tweedejaarsstudenten kunnen overal aan meedoen, met uitsluiting van de themadagen Banking & Finance en Arbeidsrecht en de Recruitmentdag.

De Recruitmentdag is alleen voor derdejaars- en masterstudenten! 

De inschrijvingen voor de 34e Meesterweek openen op dinsdag 16 januari 2024. Zet dit dus alvast in je agenda! Daarnaast houden wij jullie op de hoogte van alle updates via onze socials. Wij zijn te vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn via @meesterweek.

Het doel van de Meesterweek is om studenten een zo divers mogelijk beeld van het juridische werkveld te laten zien. Daarin focussen wij ons dus naast de advocatuur ook op overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. 

Nee, rechtenstudenten uit het hele land zijn welkom! Hoewel de Meesterweek onder de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) valt, is lidmaatschap van de JFR geen vereiste.

De voertaal tijdens de themadagen en de Recruitmentdag is Nederlands.

De Meesterweek staat open voor studenten Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en Criminologie. De invulling van de themadagen en de Recruitmentdag wordt afgestemd op studenten van deze studies.

Nee, deelname aan de Meesterweek staat open voor elke WO-rechtenstudent in heel Nederland.