Frequently Asked Questions

De Meesterweek is het grootste juridische studentencongres van de Benelux. Door middel van themadagen en de Recruitmentdag willen wij kantoren koppelen aan studenten die opzoek zijn naar een stage, baan of meer informatie willen over een bepaald kantoor.

Ja, voor de eerstejaarsstudenten organiseren wij de Propedeusedag ook kunnen zij bij het Openingscongres en het eindfeest aanwezig zijn. Tweedejaars studenten kunnen bijna overal aan meedoen, met uitsluiting van Banking & Finance dag, Arbeidsrechtdag en de Recruitmentdag.

De recruitmentdag is alleen voor derdejaars- en masterstudenten! 

Op onze socials houden wij jullie op de hoogte van alle updates. Wij zijn te vinden via @meesterweek. De inschrijvingen voor het Openingcongres, de themadagen en de Recruitmentdag openen op vrijdag 8 december 2022. Zet dit dus alvast in je agenda!

Het doel van de Meesterweek is om studenten een zo divers mogelijk beeld van het juridische werkveld te laten zien. Daarin focussen wij ons dus naast de advocatuur ook op overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. 

Nee. Hoewel de Meesterweek een stichting is van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam, is lidmaatschap van de JFR geen vereiste. Rechtenstudenten uit het hele land zijn dus welkom!

De voertaal tijdens de themadagen en de Recruitmentdag is Nederlands.

De Meesterweek is met name interessant voor studenten Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en Criminologie.  De invulling van de themadagen wordt dan ook voornamelijk op studenten van deze studies afgestemd.

Nee, een deelname aan de Meesterweek staat open voor elke WO-rechtenstudent in heel Nederland.