Meesterweek Magazine

Elk jaar brengt de Meesterweek een magazine uit. In dit magazine wordt het programma van de Meesterweek uitgelicht. Ook biedt het studenten een platform om hun ervaringen tijdens voorgaande edities te delen. Het magazine biedt bedrijven ook de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen. Onderstaand vind je de vorige edities van ons enige echte magazine!

Wie de voorgaande edities van het enige echte Meesterweek magazine doorbladert, ziet dat de ontwikkeling en de groei van de Meesterweek niet heeft stilgestaan. Zo biedt de Meesterweek in vergelijking met drie jaar geleden zeven nieuwe themadagen aan, zijn de themadagen meer gericht op specifieke rechtsgebieden en kan de student dit jaar voor het eerst een dag geheel naar eigen keuze en planning invullen. Óók tijdens de voorbereidingen van deze editie blijkt dat innovatie niet uit kan blijven, aangezien wij dit jaar al het traditionele hebben moeten heroverwegen. Lockdown na lockdown en uiteindelijk zelfs een avondklok resulteerden erin dat fysieke kantoorbezoeken gecanceld werden, recruitmentevents moesten worden uitgesteld en borrels plaatsvonden achter een computerscherm. Grote kans dat je dit als ongewild en anders dan gehoopt kwalificeert, maar toch ben ik van mening dat deze omstandigheden ervoor hebben gezorgd dat we creatiever dan ooit zijn geweest. Daarom weet ik ook zeker dat ik namens de hele 31e Meesterweek mag zeggen: trotser hadden we niet kunnen zijn!

Dit bijzondere jaar vraagt om een bijzonder thema, daarom zal dit jaar het thema ‘WHAT’S NEXT!’ centraal staan. Met dit statement leggen we de focus op de ontwikkeling van studenten tijdens en na de studie. We focussen dit jaar extra op het belichten van de brede carrièreperspectieven die schuilgaan achter een juridische studie. Zo bieden wij meer rechtsgebieden aan en zoeken we verder dan enkel de advocatuur.

Meer lezen? Download het magazine hier!

Tegenwoordig worden al deze leuzen als student naar je hoofd geslingerd. Het verleggen van je grenzen door buiten je comfortzone te treden en op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, het opzoeken van je grenzen zodat je weet wanneer je moet stoppen, de grens over om andere culturen en landen te zien, en natuurlijk het aangeven wanneer de grens is bereikt zodat het je niet te veel wordt. Dit jaar hebben wij als 30e Meesterweek Commissie voor het thema “Limitless” gekozen. Tijdens deze lustrumeditie van de Meesterweek willen wij de oneindige mogelijkheden van een startende jurist laten doorschemeren, als starter op de arbeidsmarkt ligt de wereld aan je voeten. Omdat de mogelijkheden overweldigend kunnen zijn voor een student, helpen wij graag de studenten om hun eerste stap op de arbeidsmarkt te zetten. Dit jaar doen we dat door studenten op laagdrempelige wijze in contact te laten komen met onze partners. Wij tonen verschillende rechtsgebieden en kantoren door middel van kantoorbezoeken, en wij laten studenten gesprekken voeren met recruiters en advocaten. Maar Limitless strekt veel verder dan dit. De mogelijkheden voor een student zijn tegenwoordig namelijk letterlijk grenzeloos. De wereld internationaliseert snel, waar ook de juridische praktijk in de toekomst nog meer te maken mee zal krijgen. Denk hierbij aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens of het Internationaal Gerechtshof dat gevestigd is in Den Haag. Als Meesterweek proberen wij ons steentje bij te dragen om de grenzen van studenten te verleggen, waardoor de mogelijkheden voor hen Limitless zijn.

Meer lezen? Download het magazine hier!

‘Je studententijd is de beste tijd van je leven.’ Deze quote hoort menig student voorbijkomen. Je studententijd is ook prachtig: je kiest een studie, ontmoet nieuwe mensen en je werkt aan de toekomst. Een student wordt door van alles beïnvloed en prikkels krijg je overal. Maar wat maakt nu echt impact? Is het die ene professor van het rechtsgebied dat je leuk vindt? Een voorbijkomende LinkedIn-posts? Of het samenkomen met andere studenten? Van alles beïnvloedt jouw keuzes en met een blik op de toekomst vorm je doelen. Stel jezelf hierbij de vraag hoe je deze doelen gaat bereiken. Dit is iets waarmee de Meesterweek kan helpen. De visie van de Meesterweek is om een brug te slaan tussen om brug te slaan tussen de studenten en de juridische praktijk. Stap tijdens een van onze themadagen over de drempel van een kantoor, ontmoet de professionals en ga in gesprek. Wij bieden je een kijkje bij de verschillende kantoren en organisaties en laten hierbij diverse rechtsgebieden zien. De Meesterweek geeft je de kans om op zoek te gaan naar wat echt bij jou past.

Meer lezen? Download het magazine hier!