Meesterweek Magazine

Elk jaar brengt de Meesterweek een magazine uit. In dit magazine wordt het programma van de Meesterweek uitgelicht. Ook biedt het studenten een platform om hun ervaringen tijdens voorgaande edities te delen. Het magazine biedt bedrijven ook de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen. Onderstaand vind je de vorige edities van ons enige echte magazine!

Tijdens je studententijd verandert er veel in het leven. Je bent continu in ontwikkeling. Je leert inspirerende mensen kennen en vindt geleidelijk jouw ware passie binnen het recht. Als Meesterweek willen we je graag helpen om je carrièrepad vorm te geven. Wie is voor jou de ideale werkgever? Maak kennis met al onze partners en ontdek welke richting het beste bij jou past!

Wij presenteren met trots ons thema ‘MINDSET IN MOTION’. Dit thema belicht de wilskracht en de kracht van veranderende denkpatronen, die essentieel zijn om succes en persoonlijke groei in de juridische wereld te bereiken. Het thema herinnert ons eraan dat het ontwikkelen van de juiste mindset helpt in het aanpakken van nieuwe uitdagingen en kansen. Tijdens de 34e Meesterweek dagen wij je dan ook uit om je mindset in motion te zetten!

Meer lezen? Download het magazine hier!

Tegenwoordig heeft een student met een diploma Rechtsgeleerdheid op zak de wereld aan zijn of haar voeten. Dit is natuurlijk een fijn gegeven, maar het brengt ook vraagtekens met zich mee als het gaat om waar je op de arbeidsmarkt naartoe wil. Kies je ervoor om te werken bij de overheid, de advocatuur, het bedrijfsleven of toch de rechterlijke macht? De poel waar een beginnend jurist in vist is zo groot, dat die keuze nog niet zo makkelijk is. Waarschijnlijk zijn er nog talloze instanties waar je als jurist terecht kunt en nog niet eens aan hebt gedacht.

Dit is waar wij met de Meesterweek inspringen en studenten inzicht verschaffen in de carrièremogelijkheden die zij hebben. Om te bepalen wat jouw volgende stap op de arbeidsmarkt wordt, moet je weten waar jouw passie ligt en bovenal waar je plezier uit haalt. Dit is een vraag waar je misschien nog geen sluitend antwoord op kan geven. Daarom hebben wij dit jaar gekozen voor het thema ‘ACTIVATE YOUR AMBITION’. Tijdens de Meesterweek heb jij de unieke kans om jouw ambitie te ontplooien door de verschillende deelnamemogelijkheden die wij dit jaar weer samen met onze partners aanbieden.

Thuisonderwijs, stages volgen vanachter je bureau en opstapelende maatregelen. Twee jaar gele-
den hadden we het weggelachen, nu orde van de dag: het nieuwe normaal. Na een volledige on-
line editie van de Meesterweek en coronaproof leven, is het tijd om naar voren te kijken. Daarom zal tijdens de 32e editie van de Meesterweek het thema ‘FORWARD’ centraal staan. Als starter sta je aan het begin van een fantastische carrière en de Meesterweek zal daarbij de perfecte op-stap zijn naar een stage of baan. Wij willen graag jou, de student, aansporen zoveel mogelijk uit je studententijd te halen en zoveel mogelijk vooruit te kijken naar jouw perfecte toekomstbeeld!

In dit magazine kan je lezen over de groei die de Meesterweek de afgelopen ja-
ren heeft doorgemaakt. De groei die de Meesterweek kenmerkt heeft zich deze edi-
tie geuit in de innovatie van de themadagen. Deze editie zijn er drie nieuwe themada-
gen geïntroduceerd: de Arbeidsrechtdag, Banking & Finance dag en de Milieurechtdag.

Meer lezen? Download het magazine hier!

Wie de voorgaande edities van het enige echte Meesterweek magazine doorbladert, ziet dat de ontwikkeling en de groei van de Meesterweek niet heeft stilgestaan. Zo biedt de Meesterweek in vergelijking met drie jaar geleden zeven nieuwe themadagen aan, zijn de themadagen meer gericht op specifieke rechtsgebieden en kan de student dit jaar voor het eerst een dag geheel naar eigen keuze en planning invullen. Óók tijdens de voorbereidingen van deze editie blijkt dat innovatie niet uit kan blijven, aangezien wij dit jaar al het traditionele hebben moeten heroverwegen. Lockdown na lockdown en uiteindelijk zelfs een avondklok resulteerden erin dat fysieke kantoorbezoeken gecanceld werden, recruitmentevents moesten worden uitgesteld en borrels plaatsvonden achter een computerscherm. Grote kans dat je dit als ongewild en anders dan gehoopt kwalificeert, maar toch ben ik van mening dat deze omstandigheden ervoor hebben gezorgd dat we creatiever dan ooit zijn geweest. Daarom weet ik ook zeker dat ik namens de hele 31e Meesterweek mag zeggen: trotser hadden we niet kunnen zijn!

Dit bijzondere jaar vraagt om een bijzonder thema, daarom zal dit jaar het thema ‘WHAT’S NEXT!’ centraal staan. Met dit statement leggen we de focus op de ontwikkeling van studenten tijdens en na de studie. We focussen dit jaar extra op het belichten van de brede carrièreperspectieven die schuilgaan achter een juridische studie. Zo bieden wij meer rechtsgebieden aan en zoeken we verder dan enkel de advocatuur.

Meer lezen? Download het magazine hier!

Tegenwoordig worden al deze leuzen als student naar je hoofd geslingerd. Het verleggen van je grenzen door buiten je comfortzone te treden en op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, het opzoeken van je grenzen zodat je weet wanneer je moet stoppen, de grens over om andere culturen en landen te zien, en natuurlijk het aangeven wanneer de grens is bereikt zodat het je niet te veel wordt. Dit jaar hebben wij als 30e Meesterweek Commissie voor het thema “Limitless” gekozen. Tijdens deze lustrumeditie van de Meesterweek willen wij de oneindige mogelijkheden van een startende jurist laten doorschemeren, als starter op de arbeidsmarkt ligt de wereld aan je voeten. Omdat de mogelijkheden overweldigend kunnen zijn voor een student, helpen wij graag de studenten om hun eerste stap op de arbeidsmarkt te zetten. Dit jaar doen we dat door studenten op laagdrempelige wijze in contact te laten komen met onze partners. Wij tonen verschillende rechtsgebieden en kantoren door middel van kantoorbezoeken, en wij laten studenten gesprekken voeren met recruiters en advocaten. Maar Limitless strekt veel verder dan dit. De mogelijkheden voor een student zijn tegenwoordig namelijk letterlijk grenzeloos. De wereld internationaliseert snel, waar ook de juridische praktijk in de toekomst nog meer te maken mee zal krijgen. Denk hierbij aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens of het Internationaal Gerechtshof dat gevestigd is in Den Haag. Als Meesterweek proberen wij ons steentje bij te dragen om de grenzen van studenten te verleggen, waardoor de mogelijkheden voor hen Limitless zijn.

Meer lezen? Download het magazine hier!

‘Je studententijd is de beste tijd van je leven.’ Deze quote hoort menig student voorbijkomen. Je studententijd is ook prachtig: je kiest een studie, ontmoet nieuwe mensen en je werkt aan de toekomst. Een student wordt door van alles beïnvloed en prikkels krijg je overal. Maar wat maakt nu echt impact? Is het die ene professor van het rechtsgebied dat je leuk vindt? Een voorbijkomende LinkedIn-posts? Of het samenkomen met andere studenten? Van alles beïnvloedt jouw keuzes en met een blik op de toekomst vorm je doelen. Stel jezelf hierbij de vraag hoe je deze doelen gaat bereiken. Dit is iets waarmee de Meesterweek kan helpen. De visie van de Meesterweek is om een brug te slaan tussen om brug te slaan tussen de studenten en de juridische praktijk. Stap tijdens een van onze themadagen over de drempel van een kantoor, ontmoet de professionals en ga in gesprek. Wij bieden je een kijkje bij de verschillende kantoren en organisaties en laten hierbij diverse rechtsgebieden zien. De Meesterweek geeft je de kans om op zoek te gaan naar wat echt bij jou past.

Meer lezen? Download het magazine hier!