Internationaalrechtdag – 29 februari 2024

Onze samenleving is steeds meer aan het globaliseren. We vliegen de hele wereld over, maken vrienden op alle continenten en drijven handel met partijen die duizenden kilometers verwijderd zijn van ons. Toch bestaan er ook veel gevaren aan het maken van deze wereldwijde verbindingen. Zo heeft ieder land een aandeel in de vervuiling van het klimaat en krijgen de grote mediabedrijven steeds meer macht die soms zelfs boven het handelen van nationale overheden stijgt. Het wordt daarom steeds belangrijker om ook het recht in te richten met internationale verbintenissen en rechtsordes. Algemene, globale regels omtrent milieu, handel of technologie zijn belangrijker dan ooit. 

‘s Ochtends brengen we een bezoek aan Kneppelhout. Kneppelhout heeft een unieke relatie met Azië, in het bijzonder met China. Aanhoudend doen veel Nederlandse bedrijven zaken met China. Bij Kneppelhout wordt dit zakelijk handelen voorzien van de juiste juridische, taalkundige en culturele bevordering. Door de juiste contacten te leggen helpt Kneppelhout om samen tot de beste strategie te komen voor zakelijk succes in Azië. 

In de middag gaan we langs bij Clifford Chance. Clifford Chance is een groot, toonaangevend advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld. Zij streven ernaar om verwachtingen van cliënten te overtreffen, waaronder bedrijven uit alle commerciële en industriële sectoren en non-profitorganisaties. Ook legt Clifford Chance de focus op de juridische aspecten van verschillende technologische ontwikkelingen. 

De Internationaalrechtdag zal plaatsvinden op donderdag 29 februari 2024.

Let op: Dit evenement is enkel bedoeld voor tweedejaars-, derdejaars- en masterstudenten!

Internationaalrechtdag reservelijst 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*