Openingscongres – Going forward with HVG Law

Op 14 januari 2022 zal het Openingscongres plaatsvinden. Het thema ‘Forward’ zal uitgebreid besproken worden tijdens onze livestream.  Jort Kelder neemt de taak van dagvoorzitter op zich en, samen met hem, verwelkomen wij Merel Pontier en mr. Frank Zandee als sprekers. Tevens zal er een Mystery Guest aanschuiven.

Deze Mystery Guest is een grote naam.  Zeker de moeite waard om een bezoekje voor te brengen aan de Opening.

Merel Pontier begon in 2010 aan haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ronde in 2016 haar master Strafrecht af. Daarna heeft zij gewerkt bij het Openbaar Ministerie. Na het voorbij zien komen van de zaak Clinton Young in een documentaire, besloot zij hem hierover te schrijven. Clinton Young zat vast op Death Row en Merel Pontier kwam tot de conclusie dat Clinton Young de gepleegde misdaden eenvoudigweg weg niet gepleegd kon hebben door het nalopen van de feiten. Zij heeft het haar doel gemaakt om Clinton Young te helpen en te bewijzen dat hij onterecht vast zit. Om dit doel te kunnen bewerkstelligen heeft zij de Clinton Young Foundation opgericht. Merel Pontier heeft daarna ook nog een master gevolgd in Austin Texas over capital punishment en heeft deze in 2020 afgerond.

Frank Zandee is partner bij HVG Law, Hoofdpartner van de Meesterweek. Frank Zandee is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn afstudeerrichting is bedrijfsjuridisch. In 2005 heeft Frank Zandee de postdoctorale specialisatieopleiding ‘Corporate Structures’ aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Sinds 1999 is Frank Zandee werkzaam bij HVG Law. Vanaf 1 juli 2010 als partner en in 2018 is Frank Zandee toegetreden tot het bestuur.

Jort Kelder studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en daarnaast was hij ook persvoorlichter van het Hoofdbestuur van de JOVD. Jort begon als stagiair bij het zakenblad Quote en in december 1993 werd hij hoofdredacteur bij het bekende blad. Tevens heeft Jort verschillende boeken geschreven. Vanaf 2000 heeft hij verschillende televisieprogramma’s gepresenteerd voor NET5, Talpa, KRO, AVRO en VPRO. Ook is Jort tegenwoordig de presentator van OP1.

De avond zal om 19.30 uur starten en komt rond 21.30 uur ten einde.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.