Openingscongres – Activate your ambition with Houthoff

Het welbekende openingscongres van de Meesterweek vindt dit jaar plaats op 13 januari 2023. Dit jaar staat het openingscongres in het teken van ons thema: ‘ACTIVATE YOUR AMBITION’. Met dit thema willen wij studenten uitdagen om hun ambitie te ontplooien en zich te richten op de carrièremogelijkheden die de rechtenstudie te bieden heeft. Bij een inspirerend thema hoort natuurlijk een grootse locatie. De locatie voor het openingscongres is dit jaar de Sint-Laurenskerk in Rotterdam. Gelegen in het stadcentrum van Rotterdam is de Laurenskerk als Rijksmonument een van de meest toonaangevende gebouwen in Rotterdam.

De dagvoorzitter van de avond is niemand minder dan Sander Schimmelpenninck. Sander Schimmelpenninck studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd na zijn studie werkzaam als advocaat-stagiair bij Houthoff, tevens onze hoofdpartner deze editie van de Meesterweek. Daarna werd hij hoofdredacteur bij het tijdschrift Quote. Hedendaags is hij columnist bij de Volkskrant en maakt hij programma’s voor de VPRO, waar zijn programma ‘Sander en de Kloof’ is genomineerd voor een Televizierring.

In het kader van ‘ACTIVATE YOUR AMBITION’ kan Prof. Dr. Sigrid Hemels natuurlijk niet ontbreken. Sigrid Hemels heeft een indrukwekkende loopbaan in het Belastingrecht. Sigrid Hemels is hoogleraar Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit en is verbonden aan de Lund University School of Economics and Management in Zweden. Sinds 2 juni 2022 is zij geïnstalleerd als Staatsraad bij de Afdeling advisering van de Raad van State. Voordat Sigrid Hemels staatsraad werd bij de Afdeling advisering van de Raad van State heeft zij gewerkt bij Allen & Overy LLP en KPMG Meijburg & Co. Met een veelzijdige loopbaan weet Sigrid Hemels als geen ander dat een juridische studie deuren naar talloze banen waar jouw ambitie ligt opent.

Guillete van Grinsven is partner in de corporate M&A praktijk bij Houthoff, de hoofdpartner van de 33e Meesterweek. Guilette van Grinsven heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft daarna deelgenomen aan het Grotius Specialisation course on Company & Business law. In 2016 won Guilette van Grinsven ‘the Best Young Professionals Law Award’. Guillette van Grinsven gaat als partner van een van de meest toonaangevende advocatenkantoren van Nederland een inspirerende bijdrage leveren aan de opening van de 33e Meesterweek.

Kim Beumer zal tegenwoordig niemand meer onbekend voorkomen. Kim Beumer verschijnt regelmatig in televisieprogramma’s om haar visie op juridische vraagstukken te bespreken en ze staat regelmatig bekende Nederlanders bij. Kim Beumer heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseert zich hedendaags in het personen- en familierecht. Zo is zij ook aangesloten bij de Vereniging van familie- en erfrechtadvocaten scheidingsmediators.

De 33e Meesterweek hoopt jou te ontvangen tijdens het openingscongres in de Laurenskerk. Laat je inspireren door onze sprekers en zet de eerste stap tot het activeren van jouw ambitie!

Het openingscongres vindt plaats op vrijdag 13 januari 2023. De avond zal om 19.00 uur starten en het inhoudelijke programma zal duren tot 21.00 uur. Daarna sluiten we de avond af met een gezellige borrel.

Openingscongres 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*