Op 16 februari 2024 zullen wij de Meesterweek feestelijk van start laten gaan tijdens het openingscongres. Deze avond zal in het teken staan van ons thema ‘Mindset in Motion’. Diverse inspirerende sprekers zullen hun eigen ervaringen rondom dit thema met jullie delen. Het openingscongres zal plaatsvinden in de prachtige panoramazaal van het Maashotel Rotterdam Centre, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Tijdens het openingscongres zal advocaat en influencer Julia Mekkes de dagvoorzitter zijn. De afgelopen jaren heeft Julia Mekkes hard gewerkt aan haar loopbaan als strafrechtadvocaat. Daarnaast is Julia Mekkes actief op sociale media waar ze haar volgers op de hoogte brengt van de gang van zaken in het strafrecht. Zo staat ze bijvoorbeeld stil bij de impact van het dragen van een enkelband en middels de ‘zaak van de week’ bespreekt ze recente juridische procedures. Als ervaren spreker en dagvoorzitter zal Julia Mekkes zorgen voor een vlotte doorstroming van het programma en het publiek betrekken bij de interessante sprekers.

Nouchka Fontijn is een Nederlandse bokskampioen die haar stempel heeft gedrukt op de internationale bokswereld. Met talloze titels en medailles op haar naam is zij een inspiratie voor velen. De impact van haar prestaties strekt verder dan de ring, en haar onderscheidende kwaliteiten zijn een motivatie voor anderen om hun eigen grenzen te verleggen. Haar vastberadenheid, doorzettingsvermogen en succes in de topsport zullen jullie inspireren om te streven naar succes. Tijdens het openingscongres zal Nouchka Fontijn op een interactieve manier spreken over het maken van de juiste keuzes, mindset en veerkracht.

Rechter Jacco Janssen is een gerenommeerde naam in de strafrechtspraak door zijn unieke benadering van rechtszaken, waarbij hij zich graag openhartig en inlevend opstelt ten opzichte van verdachten. Als strafrechtwoordvoerder van de Rechtspraak komt hij vaak in de media om toelichting te geven over ontwikkelingen in het strafrecht. Tevens schrijft hij regelmatig de Togacolumn van het NRC en is hij medepresentator van de podcast De Staat van het Strafrecht. Tijdens het openingscongres zal Jacco Janssen spreken over de impact van het strafrecht op verdachten en veroordeelden. Hierin zal vast en zeker zijn lijfspreuk ‘ik kleur altijd buiten de lijntjes, maar niet buiten het boekje’ naar voren komen.

De Nederlandse auteur en inspirerende spreker Joseph Oubelkas verwierf bekendheid door zijn aangrijpende boek ‘400 brieven van mijn moeder’, waarin hij zijn onterechte gevangenschap in Marokko beschrijft. Na jaren gevangenschap te hebben doorgebracht, wist Joseph met vastberadenheid en veerkracht zijn vrijheid terug te krijgen en zijn leven op te bouwen. Hij is een voorbeeld van buitengewone moed en doorzettingsvermogen, en zijn verhaal inspireert om obstakels te overwinnen en een positieve mindset te cultiveren. Joseph zal zijn ervaringen tijdens het openingscongres delen om te motiveren en te laten zien dat zelfs in de meest uitdagende situaties, veerkracht en positieve verandering mogelijk zijn.

Het openingscongres van de 34e Meesterweek belooft een inspirerend en leerzaam evenement te worden. Of je nu geïnteresseerd bent in het recht, sport, of persoonlijke ontwikkeling, onze sprekers zullen je aanmoedigen om jouw mindset in motion te zetten en je doelen na te streven. We hopen jullie te verwelkomen in de panoramazaal van het Maashotel Rotterdam Centre op vrijdagavond 16 februari 2024!

Het openingscongres vindt plaats op vrijdag 16 februari 2024 en zal om 19.00 uur van start gaan met een feestelijk welkomstdrankje. Het inhoudelijke programma zal duren tot 21.30 uur en aansluitend zal er een gezellige borrel zijn.

Openingscongres 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*