Als eerstejaarsstudent sta je aan de start van je carrière. Het is daarom belangrijk om alvast te kijken wat de toekomst allemaal te bieden heeft. Er is dan ook niets indrukwekkender dan jouw eerste ervaringen van het recht in de praktijk. Op de Propedeusedag leer je over de processen in de Rechtbank en krijg je een beeld van het werk in de advocatuur. 

De Propedeusedag wordt afgetrapt door de Rechtbank Rotterdam. In de Rechtbank krijg je een goed beeld over hoe de uitvoering van een proces verloopt. Bovendien krijg je de kans om een zitting na te spelen, waardoor je zelf in de rol van advocaat of magistraat kunt stappen. De ochtend wordt afgesloten met een lekkere lunch, waarbij je de kans krijgt om de medewerkers van de Rechtbank Rotterdam op een laagdrempelige manier te spreken. 

In de middag gaan we op bezoek bij Cees Advocaten. De advocatuur wordt hier belicht met een casus uit de praktijk, waarin handvatten worden geboden over hoe in bepaalde situaties te acteren. Aan het einde van de middag vindt er een gezellige borrel plaats in het Cees Café, waarbij je de kans krijgt om in gesprek te gaan met advocaten uit verschillende secties.

De propedeusedag zal plaatsvinden op dinsdag 20 februari 2024

Let op: Dit evenement is enkel bedoeld voor eerstejaars studenten!

Propedeusedag 2024 reservelijst

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*