Staats- en bestuursrechtdag – 19 februari 2024

Het Staats- en bestuursrecht is het rechtsgebied dat door de hele samenleving beweegt. Onbewust worden er iedere dag nieuwe regels gevormd over milieu, huisvesting, immigratie en studieschulden. Regels die zowel voor jou als de toekomst erg belangrijk zijn! Aangezien het Staats- en bestuursrecht vaak op de achtergrond treedt, willen wij tijdens de Meesterweek dit rechtsgebied weer in de spotlights zetten. Op 19 februari wordt de Meesterweek dan ook in Rotterdam afgetrapt met de Staats- en bestuursrechtdag. 

‘s Ochtends zullen we in Rotterdam starten bij Ten Holter Noordam Advocaten. Bij Ten Holter Noordam Advocaten wordt ons dagelijks leven in de juridische context gebracht. Het handhavend optreden van de overheid wordt kritisch onder de loep genomen, waarbij wordt gekeken naar de politiek-bestuurlijke consequenties van hun handelen. 

In de middag brengen we een bezoek aan EIFFEL. De overheid wordt bij EIFFEL juist in de privaatrechtelijke context geplaatst. Ook de lokale overheid krijgt bij EIFFEL een gezicht. Bij EIFFEL krijgt de dag daarnaast een interactief tintje door aan de slag te gaan met het trainen van soft-skills. Het beloofd een leuke dynamische dag te worden, die gezellig wordt afgesloten met een borrel!   

De handelsrechtdag zal plaatsvinden op maandag 19 februari 2024

Let op: Dit evenement is enkel bedoeld voor tweedejaars-, derdejaars- en masterstudenten!

Staats- en bestuursrechtdag 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*
Prijs:
Betaalmethode