Strafrechtdag Magistratuur – 23 februari 2024

Het strafrecht kent twee kanten: de advocatuur en magistratuur. Tijdens deze dag zullen we ons richten op de kant van de magistratuur, namelijk het Openbaar Ministerie en het Gerechtshof Amsterdam. Het strafrecht is misschien wel het bekendste rechtsgebied onder de studenten. Daarom introduceren wij dit jaar een tweede track van de themadag Strafrecht, compleet gewijd aan deze kant van de medaille. 

We zullen op deze themadag een bezoek brengen aan het Openbaar Ministerie om een kijkje in de keuken te krijgen van de rechterlijke macht. Het Openbaar Ministerie is de enige instantie in Nederland die een verdachte bij de strafrechter kan krijgen. Zij zorgen ervoor dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Het bezoek zal worden afgesloten met een lekkere lunch, waarbij het gesprek kan worden aangegaan met verschillende medewerkers binnen het Openbaar Ministerie. 

‘s Middags zullen wij doorgaan naar het Gerechtshof Amsterdam, zij spreken recht in tweede aanleg. Het Gerechtshof Amsterdam behandelt jaarlijks ongeveer 9.300 zaken in hoger beroep van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland. Zij worden onderverdeeld in drie afdelingen: Strafrecht, Civiel recht en Bedrijfsvoering. Op deze dag zullen wij langsgaan bij de afdeling Strafrecht. De dag zal hier worden afgesloten met een borrel. 

De Strafrecht Magistratuur zal plaatsvinden op  vrijdag 23 februari 2024

Let op: Dit evenement is enkel bedoeld voor tweedejaars-, derdejaars- en masterstudenten!

Strafrechtdag Magistratuur 2024 reservelijst

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*