Aansprakelijkheid- en verzekeringsrechtdag
– 22 februari 2024 –

We staan de hele dag met elkaar in verbinding: in het verkeer, op kantoor, in de schoolbanken of tijdens een zakelijke afspraak. Met al deze verbindingen zit een ongeluk in een klein hoekje. Maar, wie is op dit moment aansprakelijk? Idealiter kunnen deze misverstanden snel en makkelijk worden opgelost. Dit is anders op het moment dat er schade wordt geclaimd binnen bedrijven, waarbij complexe contracten en grote bedragen een rol gaan spelen. Het Aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht wordt tijdens deze editie van de Meesterweek belicht vanuit de advocatuur en de positie van de verzekeraar. 

In de ochtend brengen we een bezoek aan Ekelmans Advocaten, een toonaangevend kantoor op het gebied van verzekering & aansprakelijkheid. De advocaten werken samen met en voor grote verzekeraars aan aansprekende zaken: van beroepsaansprakelijkheid en grote bouwschades, tot (zorg)fraude zaken. De themadag biedt een mooie kans om deze praktijk in het echt te ervaren. 

‘s Middags gaan we langs bij de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, ook wel VNAB. De VNAB is een overkoepelende organisatie die de belangen van haar leden behartigt bij het vinden van de juiste uitkomst op het gebied van verzekering. Samen met de VNAB stappen we in de iconische Rotterdamse tram om de dagelijkse risico’s te bekijken vanuit de bril van de verzekeraar. 

De aansprakelijkheid- en verzekeringsrechtdag zal plaatsvinden op donderdag 22 februari 2024

Let op: Dit evenement is enkel bedoeld voor derdejaars- en masterstudenten!

Aansprakelijkheid- en verzekeringsrechtdag 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Toestemming*
Prijs:
Betaalmethode